Super Nintendo

Super Nintendo

  • By :
  • Category : roms
  • Comment : 0

Super Nintendo är en minst sagt klassisk konsol som skänkt många spelare glädje genom åren. Super Nintendo (som brukar förkortas SNES = Super Nintendo Entertainment System) är uppföljaren till Nintendo Entertainment System (NES). NES var en oerhörd succé och det låg så klart en stor press på Nintendo att leva upp till detta. Det får man nog också säga att Super Nintendo lyckades med. Nintendo ledde en TV-spelrevolution med sin nya konsol. Ungefär samma revolution som slots gjorde för casino.

Länge sedan den släpptes

Tiden går fort och det känns dessutom som att den går ännu snabbare när man kollar på hur längesedan det faktiskt var som Super Nintendo lanserade sin oerhört klassiska spelkonsol. I Sverige kom Super Nintendo ut på marknaden 1992, medan den faktiskt släpptes redan 1990 på den japanska marknaden. Precis som man kan förvänta sig blev det till en omedelbar succé.

Spel

Det finns många riktigt schyssta spel till Super Nintendo som absolut håller än idag. Det spel som verkligen sticker ut från mängden är Super Mario World. Detta Mariospel såldes i otroliga 20,6 miljoner exemplar. Vid den tidpunkten var det en oerhört imponerande siffra.

Köpa en ny version av SNES

Idag är det många som skulle vilja ha ett Super Nintendo, tyvärr är det svårt att få tag på en klassisk Super Nintendo i originalversion. Det kan ändå vara roligt att läsa om Super Nintendo, konsolen som betydde så mycket för så många spelare. Något som många fans verkligen uppskattar är att Nintendo släppt en ny Super Nintendo-konsol. Maskinen heter NINTENDO Mini Snes och det är en konsol som innehåller de mest klassiska spelen från Super Nintendo. Konsolen inkluderar spel som Contra III, Donkey Kong Country, Final Fantasy III, Super Mario Kart, Super Mario World och Yoshi’s Island. Det är alltså en ny retroversion av gamla Super Nintendo. Så länge du inte nödvändigtvis måste ha Super Nintendo-originalutgåvan är det en bra idé att investera i en Nintendo Mini Snes.

rommy