Nintendo 64

Nintendo 64

  • By :
  • Category : roms
  • Comment : 0

Nintendo 64 blev verkligen en succé! Den släpptes redan 1996 i Japan och USA medan svenska spelare fick vänta till 1997. Det var ett stort steg upp från den tidigare generationen konsoler där du här kunde spela i 3D, något som inte gått tidigare. Nintendo hade dock hård konkurrens från Sony Playstation och även Segas konsol i den femte generationens konsol. Med facit i hand kan man säga att Nintendo gjorde oerhört bra ifrån sig och det är lätt att förstå varför Nintendo blev så framgångsrika när man spelar några av de riktigt klassiska spelen till Nintendo 64.

Spelsuccéer

Det finns många klassiska spel till Nintendo 64 som blev populära. Två Mariospel som kan kallas för succéer är Super Mario 64 och Mariokart. Än idag spelar många Mariokart då det är ett spel som är spännande, inte minst för att man kan möta varandra i det. Ett spel som blev en omedelbar hit var James Bond-spelet Golden Eye. Även det går att spela mot varandra.

Handkontrollen

De allra flesta känner igen en Nintendo 64-kontroll utifrån dess speciella utseende. När Nintendo 64 släpptes var handkontrollen dessutom något verkligt revolutionerande. Tidigare hade man bara haft digitala styrspakar. I fallet med Nintendo 64:s kontroller var de analoga. Det här betydde att du kunde bestämma hur mycket du ville trycka. I exempelvis ett bilspel innebär det att ju hårdare du trycker desto mer kommer bilen att svänga. Det här kan så klart tyckas vara en självklarhet idag, men det var det absolut inte på den tiden. Dessutom hade handkontrollen många olika funktioner, inte minst om man jämförde med de äldre Nintendokonsolerna. Ytterligare något som var revolutionerande med Nintendo 64:s kontroller var att det gick att köpa till ett Rumble Pak, vilket innebar att kontrollen kunde börja skaka, något som bidrog ytterligare till den totala upplevelsen av spelandet på konsolen.

rommy