Game Boy Advance

Game Boy Advance

  • By :
  • Category : roms
  • Comment : 0

När Game Boy först släpptes revolutionerade Nintendo sättet man såg på spelande. Nu kunde man gå runt och spela och var inte längre bunden till att sitta hemma framför Tv-skärmen. En helt ny värld öppnades. Man kan minst sagt säga att med Advance har Nintendo tagit några riktigt stora kliv från de första versionerna, allt annat vore i och för sig konstigt med tanke på hur många år som gått mellan dem. Det fanns så klart höga förväntningar på Game Boy Advance men många upplevde ändå att de förväntningarna möttes. Game Boy Advance släpptes på både den amerikanska och den svenska marknaden 2001.

Möjlighet att koppla ihop med Gamecube

En funktion många uppskattade var möjligheten att kunna koppla ihop sin Game Boy Advance med Gamecube (konsolen som kom ungefär samtidigt som Advance och som var Nintendos svar på Playstation 2 och Xbox). Man kopplade ihop Advance med Gamecube via Game Boy Advance Cable. Om du vill spela Game Boy-spel på din Gamecube behövs ett tillbehör som heter Game Boy Player.

Exempel på spel där du fick ut mer av spelen om du kopplade ihop dem är: The Legend of Zelda: The Wind Waker, The Legend of Zelda: Four Swords Adventure, Metroid Prime och Animal Crossing. Det gick också att koppla ihop flera Game Boy Advance med varandra antingen trådlöst genom Wireless Adapter eller genom Link Cable.

Spel

De spel som gick att koppla ihop Gamecube med Game Boy Advance var några av de mest populära spelen, men det fanns så klart många fler än så som var uppskattade. Något som verkligen uppskattades av hardcore-gamers var när Nintendo släppte klassiska NES-spel till Game Boy Advance. 2004 släppte de hela 8 stycken sådana och under 2005 släppte de 4 NES-spel till.

rommy